Riwayat Singkat

Riwayat Singkat

Baseball Games - Riwayat Singkat Olahraga

Hot

Tuesday, January 2, 2018

Baseball Games - Riwayat Singkat Olahraga

January 02, 2018 7

Amerika wis dawa dikenal dadi pecandu olahraga. Padha mikir olahraga minangka kain penting ing urip sing kudu tansah ana. Ing kasunyatan, akeh wong Amerika nganggep olahraga minangka luwih saka sekadar game, nanging, minangka usaha sing penting, bakal entuk pawongan sing penting ing urip profesional lan pribadi. Salah sawijining olahraga sing tansah dadi bagian saka Amerika modern yaiku baseball. Olahraga iki umume dianggep minangka acara favorit bangsa. Dadi, yen sampeyan nganggep awak dadi penggemar baseball, sampeyan mesthi ora mung amarga ana luwih saka satus yuta individu sing nganggep game minangka semangat. Nanging carane baseball persis teka menyang kang? Ngendi asal usul lan carane bisa dianggep minangka olahraga nasional Amerika?

Kaya para pelopor sing hijrah menyang Amerika sing ndadekake negara gedhe, baseball uga teka saka negara liya sing diarani bocah-bocah sekolah. Umumé percaya yèn asal usul baseball bisa ditlusuri manèh ing game Inggris rounders. Nanging, keyakinan iki tetep disengkuyung amergo nyatane yen pemain bal-balan iku ora minangka olahraga sing ditlusuri ing Inggris amarga game-game sing meh padha karo baseball wis ditemokake ing dhaerah liya. Punika sababipun para sejarawan amenable kanggo kemungkinan sing baseball modern uga wis teka menyang Amerika saka negara liya kaya Rusia. Nanging, sauntara kuwi, kajaba ana bukti kuat sing nyatakake, contoné keyakinan umum sing asal usul baseball iku teka saka pertandhingan rounders.

Ing wiwitan taun 1800-an, wong-wong Amerika katon main dolanan sing mbandhingake bal-balan kulit ing pemain tim lawan sing ngayahi bal-balan, balok kayu, diarani kelelawar, ing werni kanthi maksud ngengingi lan ngidini lumayan metu ing lapangan . Pamuter banjur ngethok bat lan lumaku menyang wilayah sing disebut basa nganti dheweke melu mlaku ing papat, tanpa ditemokake dening pemain sing nentang. Wektu iki, iki diarani bal ing kutha, amarga game-game kaya-kaya tansah diputer ing sawetara kutha. Aturan kasebut beda-beda, wis dikembangake saka kutha menyang kutha. Sanajan miwiti mundhut lintang, manawa pemain paling akeh nggolekake aturan sing padha lan baseball umum sing bakal ngurus game kasebut

Iki digawe kanthi nyata dening Alexander Cartwright, umume dianggep minangka bapak busung modern, sing ndesain pamindhahan kanggo ngumpulake kabeh aturan lan nggabungake dadi siji aturan seragam. Dheweke uga diakoni kanggo ngrancang lapangan sing enggak dimainke. Wiwit kuwi, game baseball dadi acara nasional lan wis diidentifikasi karo Amerika Serikat. Nganti dina iki, lan mbokmenawa uga ing mangsa ngarep, baseball isih dadi olahraga nomer siji sing paling disenengi dening wong Amerika.
Read More